Kefir Nedir? Evde Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir Nasıl Mayalanır?

Kefir yüzyıllardır bilinen Kafkas Türklerinin Kuzey Rusya bölgesinde sıkça kullanılan geçmişten günümüze gelen fermente süt içeceğidir. İnek, keçi sütlerinden yapılabilir. Kefir taneleri denilen prebiyotik canlıları bir arada içeren taneler sütün içerisine konarak 6-8 saat mayalandırılarak elde edilir. Kefir de laktik asit bakterileri ve mayalar bir arada bulunur. Elde edilen içecek kefirin tadı ayran ile süt arasında bir lezzeti bulunur. Soğuk olarak içilir.

bağışıklık evde kefir yapımı, evde kefir mayası nasıl yapılır, evde kefir nasıl mayalanır, evde kefir nasıl yapılır, evde kefir yapılışı, evde kefir yapımı, evde kefir yapımı nedir, evde kefir yapma

Evde Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir Nasıl Mayalanır?

Kefir evde de yapılabilir. Dışarıdan hazır da alınabilir. Evde kolay bir şekilde nasıl kefir yapabiliriz. Kefir yapmanın püf noktaları nelerdir bu konuda sizlere bilgiler verelim.

Evde kolay kefir yapmak için piyasada satılan hazır kefirlerden alacağız. Aldığınız kefiri buzdolabından çıkar çıkmaz hemen kullanmayınız az bekletiniz.

Mayalamadan önce kefir içeceğini güzelce çalkalayınız. Bir miktar mayalamak için bundan cam bir kaseye dökeceğiz.

Yapılışı: Sütü kaynatıyoruz. Kaynayan süt bir süre bekleyip elimizin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde bu sıcaklığı küçük parmağınızla ölçebilirsiniz. Elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde hazırladığımız cam kasedeki kefiri tencerenin 4 tarafından tahta kaşıkla boşaltıp hafif bir karıştırdıktan sonra tencerenin üstünü kapatmadan evinizdeki fırının içine koyup burada fırını yakmadan kendi sıcaklığı ile bekleyecek kefirinizin fazla ekşi olmamasını istiyorsanız 5-6 saat yeterli eğer biraz daha ekşi olsun istiyorsanız 7 saate kadar bekletebilirsiniz.

Fırına üstü açık konmasının nedeni ise fırının sıcağı tutma özelliğinden faydalanmak eğer üstü kapalı olursa buharlaşma olacak ve sulanma olacaktır. Yoğurt yaparken mayalarken de fırınınızın bu özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Kefir kefir mayası ile de yapılır ancak kefir mayası bulmak zordur. Bu nedenle piyasada satılan bir çok kefir var bunlardan hazır alıp mayalamak çok daha kolay olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*