Birçok kadın için güzelliğinin sırrı saçlardır. Düzeltiyorum, saçlar bence harika bir kalkandır. Bunu daha öncede belirtmiştim. Kadınların ruhunun aynasıdır saçları. Saçlarımız ile ne kadar haşır neşirsek o kadar kendimizi anlatmaya çalışıyoruz demektir. Eskilerden bu yana saçlar kadın zarafetinin ve dişiliğin önemli bir göstergesi. Küçük kız çocukları upuzun saçları ile şatoda kurtarılmayı bekleyen güzeller güzeli prenses hikâyeleri ile büyürler. Filmlerde kraliçeler, prensesler saçlarına taktıkları taçlarla tüm ihtişamları ile kralın yanında salınırlar.
Bu tarihi geçmişe rağmen, şimdilerde kısa saç modası baş gösterdi. Rahatlığın, vurdumduymazlığın, erkeği takmazlığın yeni modası. Saçını erkek gibi kısacık kestiren kadın aslında erkeğin saç merakına meydan okuyor. Çünkü erkeklerin neredeyse %90 uzun saçlı kadın diyor. Kadın da diyor ki” sana rağmen böyleyim işine gelirse” Aslında bu meydan okumanın nedeni sırf erkekler daha çok beğensin diye boynuna halkalar geçirilen, ayakları büyümesin diye küçücük yaşlarda demirden kalıplarla yaşayan, ince belli olmak için nefesini yarım bırakan korselerde yaşayan kadınların intikamı. Erkek için rahatlığından, kendinden sürekli ödün veren kadının özgürlük anlayışı. Feminizm akımının öncüleri, bir şekilde içinde olan kadınlar tercihini kısa saçtan yana kullanılıyor. Saç kestirmenin bir şekilde kafa tutma yöntemi olması gerçeğinin en büyük kanıtı; kadının kafası attı mı soluğu kuaförde alıp saçlarını kestirmesinden anlayabilirsiz.
Eskilerde kısa saç menopoza giren, beyazlarından dolayı sık sık saç boyatmak zorunda kalan 50 li yaş kadınların tercih ettiği bir modeldi. Şimdi ise gençlerin başı çektiği, yaş sınırlaması olmadan her yaş kadın grubunun saç modeli oldu. Ünlü birçok isim sayabilirim size; Sharon Stone, Rihanna, CharlizeTheron’un vb. hepsi de kısa saçları ile hafızalarımıza kazınmış ünlüler.
Genelde saçlarını erkek boyu kestiren bayanlar ufak detaylar ile saça hareket katıp kendi tarzlarını yaratıyorlar. Kendilerine özgün yanları, doğallığı oldukça çekici görünmelerine neden oluyor. (bence) Kısacası, yeni nesil kadın ruhu “daraltma, bunaltma makası saça salarım ”diyor.
Erkeğin manevi baskısına rağmen kendi ruhunu yansıtmaya çalışan, kendi olma yolunda hıza ilerleme sağlayan hemcinslerimi cesaretleri için tebrik ediyorum.
Bende kestirdim ruhumu özgür bıraktım bugün