Yalan söyleyen erkeklerin hepsi, kendini ele verir. Sadece bir kısmı iyi bir dikkat ve takiple anlaşılırken, bir kısmı kendisini ilk dakikada ele verir. İnsan beyni, doğruları söylemek üzere programlanmıştır. Siz yalan söyledikçe bizim doğruları söyleyen ve duyguların merkezi olan “limbik beynimiz” doğruyu aktarmaya eğilimli olacak ve bu durum istemsiz hareketlerin, davranışların sızmasına neden olacaktır.
Biz yalan söyleyen erkeğin yalancılıkta usta olduğunu düşünüp sıfır hata ile yakalamak için şunlara dikkat edelim…
10 ADIMDA YALANI YAKALAYIN
Evet, bayanlar erkekler yalan söylerken neler yaparmış;
- En belirgin yaptıkları sorularınıza hemen cevap vermezler. Sorunuzu duymamış gibi yapar tekrar ettirir, sorunuza soru ile cevap verir, öksürür, hapşırır, esner kısacası hikâye yazmak ve doğru yerden başlamak için zaman kazanmaya çalışır.
- Yalan söylerken karşısındaki ile değil de kendisi ile uğraşırlar. Karşı tarafa dokunmaz temas etmezler, eli, kolu bacağı ve yüzüne çok gider. Özellikle ağız çevresi ile çok uğraşırlar, burunlarını kaşırlar.
- Sorunuza cevap vermeden önce dil çok oynuyor ve dudaklarını çok yalıyorsa yalan söylüyor demektir.
- Konuşurken sık sık soluyor ve rahat nefes alamıyorsa,
- Konuşurken sık sık yutkunuyorsa bu işte bir bit yeniği var demektir.
- Duygu sahtekârlığı yaşıyorsa yani kendi mizacına aykırı davranıyorsa heyecanlı biriyken sakin sakin biri iken çok sinirli tavırlar sergiliyorsa tedirgin ve kendisini saklıyor demektir.
- Genelde göz teması kurmaktan kaçarlar ve aşağıya bakarlar.
- Konuyu kapatın, hiç beklemediği bir anda aynı soruyu tekrar sorun, anlattı hikâyede mantık hataları yapacak ve kendini ele verecektir.
- Kişinin sistematik göz hareketleri onu fazlasıyla ele verir. Cevabını bildiğiniz bir soruyu yöneltin ve doğru söylediğinizden emin olduktan sonra gözlerin o anki hareketini hafızanıza kazıyın. Gözler, yalan söylediğinde tam tersi bir hareket sergileyecektir.
- Sordunuz soruya çok ayrıntı cevap veriyorsa önceden hazırlanılmış hazır bir hikâyeyi sizinle paylaşıyor olma ihtimali çok yüksek demektir. Örneğin ”öğlen neredeydin” sorusuna “Ahmet ile Salata restoranda arabayla gittik giderken önümüze kocaman bir köpek çıktı…” gibi uzun bir hikâye anlatıyorsa bilin ki büyük ihtimalle yalan söylüyor demektir.
Bir yanıt bırakın