Bu yazımızda sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorum, kilo vermek için ne yapmalıyım diye gelen sorular hakkında bilgiler yer almaktadır.
İçinde bulunduğumuz çağın en önemli sorunlarının başında gelen obezite, özellikle teknolojinin gelişmesi, oturarak daha fazla vakit geçirmemiz, ayaküstü beslenme alışkanlığı nedeniyle, her geçen gün daha fazla kişinin yaşadığı bir sorun haline geliyor.
En az obezite kadar sağlıksız beslenme ve zayıflama isteği de büyük bir tehlikeyi gözler önüne seriyor. Bilinçsizce yapılan diyetler, sıfır beden olma uğruna alınan zararlı ilaçlar sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor.
Hiçbir test alınmadan bilinçsizce hazırlanan ve uygulanan zayıflama diyetleri nedeniyle, baş ağrıları, konsantrasyon kaybı, kalp ritmi bozukluğu, tansiyon problemleri, adet sorunları, kansızlık, ciltte kuruluk, saç dökülmesi gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir.
Bu sağlıksız diyetler nedeniyle insanlar kısa sürede kilo kaybı yaşarken, diyetleri kısa sürede bırakmakta ve verilen kilolar daha hızlı bir şekilde geri alınmaktadır. Bu döngü nedeniyle insanlar sürekli diyet yapar hale gelmekte ve sağlıksız bir beslenme döngüsü oluşmaktadır. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız! Diyet ve zayıflama programları kişiye özel olmalı ve mutlaka uygun bir periyot içerisinde uygulanmalıdır.
Zayıflama diyetleri mutlaka bir diyetisyen/doktor tarafından hazırlanmalı, önerilen programlar harfiyen uygulanmalıdır. Kesinlikle önerilmeyen hiçbir zayıflama ilacı, hap kullanılmamalıdır.
Sağlıklı ve kalıcı bir zayıflama için bireyin haftada 0.5, 1 kg verecek şekilde diyet programını uygulaması gerekmektedir.
Diyet süresi boyunca tüketilen besinlerin bol alternatifli olmasına, tek tip diyete bağlı kalınmamasına dikkat edilmelidir.
Öğünleri atlamamaya dikkat etmelisiniz. Mutlaka 3 ana ve 3 ara öğün almalısınız.
Zayıflama sırasında yaşanan mide sorunları için lifli gıdalar tüketmeye özen gösterin.
Tatlı, pasta ve çok şekerli gıdalar yerine nohut, mercimek, kuru fasulye ve kan şekerini düzenleyici besinler tüketilmelidir.
Besinleri hızlı tüketmek yerine, daha çok çiğneyerek tüketmeye özen gösterilmelidir.
Yemek yerken, farklı şeyler ile ilgilenmemelidir. Bu, daha fazla yemek yenilmesine neden olabilir. Yemek, başlı başına ayrı bir iş olmalıdır.
Yemeklerin pişirilme aşamasında haşlanması, ızgara ya da fırında pişirilmesi daha sağlıklı olacaktır.
Sık ve bol miktarda su tüketimine özen gösterilmelidir.
Diyet yaparken aç kalındığında vücut bunu tehdit olarak algılıyor. Ve yağlanmaya gidiyor.
Bir yanıt bırakın